Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.

PRIVACYBELEID VAN LIFE FITNESS

PRIVACYBELEID VAN LIFE FITNESS

Ingangsdatum: 1 juli 2021

Bij Life Fitness respecteren we de zorgen van onze klanten, online bezoekers, gebruikers van mobiele applicaties en zakenpartners ("u" of "uw") over uw persoonlijke informatie en wij waarderen onze relatie met u.

Dit Privacybeleid is van toepassing op gegevens die off- of online worden verzameld door Life Fitness, de merken van Life Fitness en alle gelieerde partijen en dochterondernemingen ("Life Fitness", "wij" of "ons"), waaronder alle websites of mobiele applicaties die een link hebben naar dit Privacybeleid (gezamenlijk onze "Sites").

Dit Privacybeleid geeft een uitleg over de soorten persoonlijke informatie die wij verzamelen, hoe we persoonlijke informatie gebruiken en verwerken, de rechtsgrond voor verwerking en met wie we persoonlijke informatie delen. Wij vertellen u ook hoe u ons kunt bereiken om uw contactgegevens te updaten, uw naam van onze mailinglijsten te verwijderen of antwoorden te krijgen op vragen die u misschien hebt over onze privacymethodes. Lees dit Privacybeleid zorgvuldig door. Door te blijven communiceren met onze Sites of persoonlijke informatie aan ons te verstrekken nadat u de gelegenheid hebt gehad om dit Privacybeleid te lezen, gaat u akkoord met de methodes die worden beschreven in dit Privacybeleid. Dit Privacybeleid is opgenomen door middel van een verwijzing in de Gebruiksvoorwaarden die op al onze Sites zijn geplaatst.

Inhoud

UPDATES VAN ONS PRIVACYBELEID

WAT DIT PRIVACYBELEID DEKT

PERSOONLIJKE INFORMATIE DIE WE VERZAMELEN

INFORMATIE DIE WE VERZAMELEN MET BEHULP VAN COOKIES EN ANDERE TECHNOLOGIEËN

DOELEINDEN EN RECHTSGROND VOOR HET VERWERKEN VAN INFORMATIE

PERSOONLIJKE INFORMATIE DIE WE DELEN

KOPPELEN NAAR SOCIALEMEDIA-ACCOUNTS

LINKS NAAR ANDERE WEBSITES

ADVERTENTIES VAN DERDEN

E-MAIL EN TEKSTBERICHTEN

HOE WIJ PERSOONLIJKE INFORMATIE BESCHERMEN

INFORMATIE OVER MINDERJARIGEN

UW RECHTEN – TOEGANG EN CORRECTIE

BEWAREN VAN PERSOONLIJKE INFORMATIE

PERSOONLIJKE INFORMATIE DIE NAAR DE VERENIGDE STATEN WORDT DOORGEGEVEN

NALEVING VAN HET PRIVACYSCHILD

HOE CONTACT MET ONS OP TE NEMEN

KENNISGEVINGEN EN RECHTEN VOOR CONSUMENTEN IN CALIFORNIË

UPDATES VAN ONS PRIVACYBELEID

Dit Privacybeleid kan periodiek worden bijgewerkt om wijzigingen in onze bedrijfsactiviteiten of de toepasselijke wetgeving weer te geven. Wij kunnen dit Privacybeleid op elk moment naar eigen schikking wijzigen. Wanneer wij in dit Privacybeleid materiële veranderingen doorvoeren waarmee wij meer recht krijgen om persoonlijke informatie te gebruiken, zullen wij uw toestemming verkrijgen via een e-mail naar uw geregistreerde e-mailadres of door prominent een bericht op onze sites plaatsen. Als we van plan zijn om uw persoonsgegevens verder te verwerken voor een ander doel dan beschreven in ons Privacybeleid op het moment van verzamelen, zal Life Fitness eerst informatie verstrekken over dat andere doel en aanvullende informatie die nodig is om een eerlijke en transparante verwerking te garanderen.

WAT DIT PRIVACYBELEID DEKT

We gebruiken de termen "persoonlijke informatie" of "persoonsgegevens" in dit Privacybeleid door elkaar om te verwijzen naar informatie die een persoon identificeert, betrekking heeft op een persoon, een persoon beschrijft, of redelijkerwijs, direct of indirect, in verband kan worden gebracht met een persoon. Persoonlijke informatie omvat geen informatie die op een substantiële manier is gewijzigd, zodat deze informatie niet langer redelijkerwijs een persoon kan identificeren of in verband kan worden gebracht met een persoon.

We verkrijgen persoonlijke informatie uit een reeks bronnen, waaronder (maar niet beperkt tot) het volgende:

  • Informatie die u online indient (waaronder, maar niet beperkt tot, het invullen van formulieren of verzoeken op de Sites, het sturen van een bericht of het reageren op onze marketingberichten en promoties); 
  • Informatie die wordt verzameld wanneer u onze Sites bezoekt zoals beschreven in het gedeelte getiteld “Informatie die we verzamelen met behulp van cookies en andere technologieën” en in ons Cookiebeleid;


  • Informatie verstrekt door het fitnesscentrum dat u gebruikt;
  • Informatie verzameld tijdens een trainingssessie als u een sporter bent die gebruikmaakt van onze verbonden fitnessproducten;
  • Sociale media-accounts die u gebruikt om te communiceren met Life Fitness; 
  • Marktonderzoeksdiensten en openbare en commerciële bronnen.

Dit Privacybeleid is niet van toepassing op persoonlijke informatie die wordt verzameld door de externe bron (app store) van waaruit u onze mobiele applicatie downloadt en wij zijn niet verantwoordelijk voor de privacypraktijken van uw app store. Zoals hieronder uitgelegd, is dit Privacybeleid niet van toepassing op de privacypraktijken van diensten van derden die functionaliteit bieden voor onze Sites (zoals plug-ins), informatie die u plaatst op sociale media, informatie die u plaatst of verzendt met behulp van een berichten- of andere applicatie (zoals WhatsApp Messenger) of informatie die wordt verzameld door websites van derden waarnaar u navigeert via links op onze Sites. 

PERSOONLIJKE INFORMATIE DIE WE VERZAMELEN

Exacte geolocatiegegevens. Sommige van onze producten en diensten omvatten het verzamelen van uw exacte geolocatiegegevens. Als u deze producten of diensten selecteert, kunt u worden gevraagd om Life Fitness of uw mobiele besturingssysteem toe te staan uw exacte geolocatiegegevens te verzamelen. Als u ervoor kiest om uw exacte geolocatiegegevens niet te verstrekken, zullen deze producten en diensten niet correct werken en kunnen wij deze niet aan u leveren.

Wij zullen deze exacte geolocatiegegevens ook gebruiken voor analytische doeleinden, en uw exacte geolocatiegegevens delen met derden, waaronder, maar niet beperkt tot bepaalde dealers van apparatuur en partijen die gerichte reclame- en analysediensten leveren.

Verzoek om gegevens. Als u informatie vraagt over onze producten of diensten of informatie over de fitnessbranche (bijv. door een brochure, catalogus, tijdschrift of gids te bestellen), zullen wij u verzoeken persoonlijke informatie en gegevens te verschaffen, zoals uw naam, e-mailadres, telefoonnummer, voorgenomen gebruik van het desbetreffende product, interesses enz. U kunt ervoor kiezen aanvullende opmerkingen en verzoeken te verstrekken. Wij of de erkende verkoper in uw gebied zullen uw gegevens gebruiken om u de informatie waar u om hebt gevraagd te sturen, en wij kunnen deze informatie gebruiken om in de toekomst met u te communiceren over onze producten en diensten.

Nieuwsbrieven en andere berichten. Wij kunnen online of offline nieuwsbrieven en andere berichten sturen over onze producten, diensten en promoties. Wanneer u zich aanmeldt om deze berichten te ontvangen, verzoeken wij u om persoonlijke informatie, zoals uw naam, postadres en e-mailadres. Wij of de erkende verkoper in uw gebied zullen de gegevens gebruiken om u de berichten waar u om hebt verzocht te sturen en met u te blijven communiceren over onze producten en diensten.

Fitness- en trainingsgegevens. Als u uw trainingssessies bijhoudt door u te registreren voor het gebruik van onze mobiele applicaties (zoals de mobiele applicatie Halo®) of door gebruik te maken van een platform dat wordt aangeboden door uw fitnesscentrum via Halo®, kunnen we vragen om uw naam, e-mailadres en mobiele telefoonnummer, geboortedatum en gewicht. U kunt er ook voor kiezen om gegevens in te voeren over uw lichamelijke conditie, fitnesscentrum, trainingsresultaten en voortgang en taalvoorkeur. Terwijl u aan het trainen bent, verzamelt en analyseert de Halo® prestatiestatistieken zoals VO2Max, flexibiliteit en kracht, die u in de vorm van een rapport kunt downloaden. Uw prestatiestatistieken worden gedeeld met uw fitnesscentrum.

Feedback, enquêtes of prijsvragen. We kunnen u de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan online enquêtes, aanbiedingen of prijsvragen. De informatie waar wij om verzoeken omvat contactgegevens (zoals e-mailadressen) en demografische gegevens (zoals het aantal gezinsleden en inkomensniveaus). Deelname aan enquêtes, aanbiedingen of prijsvragen is geheel vrijwillig. U hebt dus de keus of u dergelijke informatie wel of niet vrijgeeft. Wij, onze bedrijfspartners of de erkende verkoper in uw gebied zullen de verstrekte gegevens gebruiken om winnaars van prijsvragen bekend te maken en prijzen toe te kennen, om het gebruik van een of meer websites of advertenties te volgen en te verbeteren en om samengevoegde gegevens voor marketinganalyses te verstrekken.

Carrières. Onze Sites kunnen een link vermelden naar Life Fitness Careers, zodat u kunt zoeken naar vacatures bij Life Fitness en solliciteren door uw cv en andere gebruikelijke sollicitatiegegevens te sturen, zoals uw naam, contactgegevens en professionele ervaring. Wij gebruiken de informatie die u stuurt om uw belangstelling in werk te beoordelen en contact met u op te nemen in verband met mogelijke indienstneming.

Een verkoopmedewerker of verkoper vinden. Via sommige van onze sites kunt u een verkoopmedewerker of verkoper bij u in de buurt vinden via de aanvraagformulieren "een medewerker vinden" of "een verkoper vinden". Wanneer deze dienst beschikbaar is, is deze volledig vrijwillig en u hebt de keuze of u wel of geen persoonlijke informatie wilt verstrekken. Om u te helpen een verkoopmedewerker of verkoper te vinden, zullen wij u om gegevens vragen, zoals uw voornaam en achternaam, uw volledige postadres en telefoonnummer. Wij gebruiken deze gegevens om een verkoopmedewerker of verkoper bij u in de buurt te vinden, uw behoeften te evalueren en u de beste en meest passende service te verlenen. Wij, de verkoopmedewerker of de erkende verkoper in uw gebied kunnen de gegevens gebruiken om rechtstreeks met u te communiceren over onze producten en diensten.

Directe verkoop van Life FitnessOnze merkartikelen worden door Life Fitness rechtstreeks vanaf de Sites te koop aangeboden. Als u via onze Sites transacties met Life Fitness uitvoert, worden uw bestel-, betalings- en verzendgegevens verzameld om bestellingen te verwerken. Uw gegevens worden verzameld door Life Fitness of door een geautoriseerde externe betalingsverwerker.

Verkoop door derdenOnze merkartikelen worden ook te koop aangeboden door erkende externe merchandisepartners via hun fysieke winkellocaties en via websites die zij bezitten en beheren, en die gekoppeld kunnen zijn aan de Sites. Als u een transactie sluit met een erkende externe merchandisepartner, wordt uw aankoop volgens hun privacybeleid en gebruiksvoorwaarden uitgevoerd op de website van onze erkende externe merchandisepartner. Raadpleeg het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden die gelden voor de website van deze externe partner, aangezien ze betrekking zullen hebben op uw transactie.

Product- en kredietherfinanciering. We kunnen links naar externe leveranciers verstrekken voor informatie over product- of kredietherfinanciering voor sommige van onze producten. Als een dergelijke link wordt verstrekt, wordt uw informatie rechtstreeks naar de externe leverancier verzonden en niet ontvangen door onze bedrijven. U moet het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden nalezen die gelden voor de website van de externe verkoper.

Eigenaren- of bonusprogramma’s. Van tijd tot tijd bieden een aantal van onze Sites mogelijk eigenarenprogramma’s, beloningsprogramma’s of coupons en er kan om contactgegevens en om informatie over uw productaankopen worden gevraagd zodat we u aan deze programma’s kunnen laten deelnemen en met u kunnen communiceren.

Productregistratie. Van tijd tot tijd bieden sommige van onze Sites online productregistratie aan. Als u een merkproduct van Life Fitness registreert dat u online hebt gekocht, vragen we om uw naam, e-mail- en postadres, gegevens van de verkoper en het product en optionele huishoudelijke en demografische gegevens.  Door uw product online te registreren, gaat u ermee akkoord dat wij, onze zakenpartners, een erkende verkoper/dienstverlener of een extern reclamebureau om uiteenlopende redenen contact met u kunnen opnemen over de productregistratie, waaronder, maar niet beperkt tot, de wettelijk vereiste voorziening van productinformatie, klantenservice en/of garantieondersteuning, onderhoud van de databases en bedrijfsprocessen van Life Fitness en/of andere in dit Privacybeleid vermelde redenen.

Verwijsdienst. Van tijd tot tijd kunnen we een verwijsdienst bieden waarmee u de aandacht van uw vrienden en kennissen kunt vestigen op onze producten en/of op informatie die op of via de websites van Life Fitness wordt verspreid. Als u voor een dergelijke verwijsdienst kiest, geldt het volgende: er worden e-mailadressen verzameld om een eenmalige e-mail te verzenden waarbij u als de verzender wordt vermeld. Life Fitness zal een dienstverlener zijn die deze verzending faciliteert.

Inzending voor een uitvinding.  Als u via onze website een inzending voor een uitvinding indient, vragen we u om uw naam, bedrijfsnaam, e-mail en telefoon, productgegevens en informatie over uitvindingen.  

Informatie die we verzamelen met behulp van cookies en andere technologieën

We verzamelen automatisch bepaalde gegevens wanneer u onze Sites bezoekt, bijvoorbeeld hoeveel gebruikers onze Sites hebben bezocht en welke pagina’s er zijn bezocht. Door deze gegevens te verzamelen, komen wij te weten hoe we onze Sites het beste op onze bezoekers kunnen afstemmen. Wij verzamelen deze gegevens bijvoorbeeld door middel van "cookies" en "webbakens". Daarnaast kunnen wij IP-adressen verzamelen, zoals hieronder wordt uitgelegd. Voor meer informatie over ons gebruik van cookies of hoe u toestemming kunt weigeren of intrekken, raadpleegt u ons afzonderlijke Cookiebeleid.

Cookies.  Zoals beschreven in ons afzonderlijke Cookiebeleid, gebruiken we, net als veel andere bedrijven, "cookies", pixels en vergelijkbare technologieën op onze Sites. Cookies zijn stukjes code die op uw apparaten worden geplaatst wanneer u bepaalde websites bezoekt. We gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën om bijvoorbeeld te weten te komen of u ons eerder hebt bezocht of dat u een nieuwe bezoeker bent, en om ons te helpen te achterhalen in welke functies van de Sites u mogelijk de meeste interesse hebt. Cookies kunnen uw online-ervaring verbeteren doordat ze uw voorkeuren opslaan wanneer u een bepaalde website bezoekt.

De meeste webbrowsers zullen u vertellen hoe u nieuwe cookies kunt weigeren, hoe u op de hoogte wordt gebracht wanneer er cookies op uw apparaat worden geplaatst en hoe u ze kunt uitschakelen.  Houd er wel rekening mee dat u zonder deze technologieën mogelijk niet volledig profijt trekt van alle eigenschappen en functies van de Sites.

Webbakens. Zoals beschreven in ons afzonderlijke Cookiebeleid, bevatten bepaalde pagina's op onze Sites "webbakens" (ook bekend als internettags, pixeltags en clear gifs). Deze webbakens stellen derden in staat gegevens te verkrijgen zoals het IP-adres van de computer die de pagina heeft gedownload waarop de baken verschijnt; de URL van de pagina waarop de baken verschijnt, de tijd dat de pagina die de baken bevat werd bekeken, het type browser dat is gebruikt om de pagina te bekijken en de informatie in cookies van de derde.

IP-adressen en mobiele apparaat-ID’s. Een IP-adres en een mobiele apparaat-ID zijn unieke identificatiemiddelen die bepaalde elektronische apparaten gebruiken om elkaar te herkennen en met elkaar te communiceren op het internet. Wanneer u onze Sites bezoekt, kunnen wij het IP-adres of de ID van het apparaat waarmee u verbinding met internet maakt bekijken. Wij gebruiken die gegevens vervolgens om de algemene fysieke locatie van het toestel vast te stellen en inzicht te krijgen in de algemene locaties van de bezoekers van onze Sites. We gebruiken deze informatie ook om onze Sites te verbeteren.

DOELEINDEN EN RECHTSGROND VOOR HET VERWERKEN VAN PERSOONLIJKE INFORMATIE

De persoonlijke informatie die we verzamelen, wordt verwerkt voor de volgende doeleinden:

  • Om u onze producten en diensten aan te bieden, aan uw verzoek te voldoen en u informatie te verstrekken en met u te communiceren over onze producten en diensten;
  • Om een online of offline account te registreren en onderhouden;
  • Om uw bestellingen en andere transacties te verwerken, waaronder garantie en productregistratie, betalingen, vorderingen of verzoeken en om klantenservice te bieden.
  • Om informatie te verstrekken over financiële opties voor de aankoop van onze producten;
  • Om de prestaties en werking van onze Site, producten en diensten te beheren, analyseren en verbeteren;
  • Om fraude te voorkomen, om de Gebruiksvoorwaarden af te dwingen, om te voldoen aan de toepasselijke wetgeving en verplichtingen betreffende bedrijfsrapportage en om de overeenkomsten van Life Fitness te handhaven;
  • Om te analyseren hoe de Sites worden gebruikt, om geaggregeerde trendrapporten op te stellen en om ander marktonderzoek uit te voeren;
  • Om u te voorzien van online advertenties en marketinge-mails op basis van uw interesses en toestemmingen;
  • Om uw contact via onze Sites met andere klanten te vereenvoudigen, onder meer via sociale netwerken; 
  • Om u berichten, nieuwsbrieven, marketingcommunicatie, promoties, uitnodigingen, brochures of ander marketingmateriaal te blijven sturen met betrekking tot onze Sites, onze producten, en de diensten van onze bedrijven, de gelieerde partijen, bedrijfspartners of erkende verkopers;
  • Om gebruik en trends te monitoren en te analyseren, interesse in onze producten en diensten te beoordelen en te vergelijken en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen;
  • Om sollicitaties voor een dienstverband te ontvangen en te verwerken;
  • Om sporters trainingsaanbevelingen te geven voor onze interactieve console en mobiele app; en
  • Om onze diensten voor apparatuurbewaking en -beheer te leveren aan fitnesscentra en andere commerciële klanten.

Life Fitness verwerkt uw persoonlijke informatie wanneer we een rechtsgrond hebben om dit te doen. De rechtsgrond waarop we ons zullen baseren is een van de volgende:

  • U heeft ermee ingestemd dat wij uw persoonlijke informatie verwerken;
  • De verwerking is noodzakelijk om een contract met u uit te voeren of om te voldoen aan een verzoek van u;
  • De verwerking is noodzakelijk om te voldoen aan een wettelijke verplichting die op Life Fitness van toepassing is op grond van de wetgeving van de VS, de EU of een lidstaat of een andere toepasselijke wetgeving; of
  • De verwerking is noodzakelijk voor doeleinden die in het legitieme belang zijn van Life Fitness als multinationale fabrikant van apparatuur en detailhandelaar om bijvoorbeeld onze bedrijfsactiviteiten te beschermen en onze klanten beter te begrijpen.

We kunnen uw persoonlijke informatie gebruiken om een persoonlijk profiel over u te ontwikkelen. We kunnen de persoonlijke informatie op uw profiel gebruiken om te reageren op verzoeken met betrekking tot financiële opties voor het kopen van producten en diensten bij ons, en om contact met u op te nemen voor marketingdoeleinden.

PERSOONLIJKE INFORMATIE DIE WE DELEN

We delen trainingsgegevens die zijn verzameld van sporters die onze diensten gebruiken via consoles op hun fitnessapparatuur of een mobiele app op uw apparaat die is verbonden met het fitnesscentrum. Uw fitnesscentrum kan uw informatie naar eigen goeddunken gebruiken en kan uw activiteiten, trainingen en het gebruik van hun apparatuur bijhouden. We raden u aan om uw fitnesscentrum te raadplegen voor meer informatie over de privacypraktijken.

We kunnen de contactgegevens die u verstrekt delen met onze gelieerde bedrijven, verkoopmedewerkers of erkende dealers in uw regio en andere zakenpartners. Ons fitnesscentrum en de andere derden met wie we uw informatie kunnen delen, kunnen met u communiceren over hun producten en diensten, en u meer berichten, promoties, aanbiedingen of brochures en ander marketingmateriaal sturen met betrekking tot onze website, producten en de diensten die zij leveren. Met uw medeweten en toestemming delen wij uw exacte geolocatiegegevens met derden, waaronder, maar niet beperkt tot verkopers en partijen die gerichte reclame- en analysediensten leveren.

We gebruiken applicaties, plug-ins, API's en andere functies van derden om functionaliteit voor mobiele apps te bieden. Sommige van deze functies zijn noodzakelijk om de mobiele apps te laten werken. Andere die u kunt activeren, zijn bijvoorbeeld bakens om te detecteren en vast te leggen dat u uw fitnessfaciliteit bent binnengekomen en om geofences en bakens te herkennen in uw gedefinieerde fitnessfaciliteiten; en diensten om berichten en meldingen op uw telefoon af te leveren. De derden die deze functies bedienen, worden geïdentificeerd op het moment dat u de functie die zij leveren activeert. Omdat deze diensten van derden uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, raden we u aan hun privacybeleid te lezen voordat u de functies die ze bieden activeert.

Wij delen uw informatie ook met derden die diensten en functies namens ons verrichten ter ondersteuning van activiteiten en contacten met u, waaronder bijvoorbeeld de levering van onze producten en diensten, het beheer van enquêtes of prijsvragen, het hosten van productbeoordelingen of communicatie met u. Deze derden hebben geen toestemming van ons om de informatie te gebruiken of vrij te geven, tenzij dit nodig is om diensten namens ons te verrichten of om te voldoen aan wettelijke vereisten.

Daarnaast zullen wij informatie over u vrijgeven:

  • wanneer de wet of een juridisch proces dit van ons vereist;
  • aan rechtshandhavingsinstanties of andere overheidsfunctionarissen;
  • wanneer wij van mening zijn dat vrijgave noodzakelijk of gepast is ter voorkoming van fysieke schade of financieel verlies in verband met een onderzoek naar activiteiten die mogelijk of daadwerkelijk illegaal zijn;
  • als dit nodig is om de vitale belangen van een persoon te beschermen;
  • om onze Gebruiksvoorwaarden af te dwingen;
  • om ons eigendom, onze diensten en onze wettelijke rechten te beschermen; 
  • om fraude tegen Life Fitness, onze Sites, onze gelieerde partijen, klanten, productgebruikers, zakenpartners of geautoriseerde dealers te voorkomen;
  • om onderzoek, naleving en functies op het gebied van ondernemingsbestuur te ondersteunen; of
  • om te voldoen aan de toepasselijke wetgeving.

We behouden ons het recht voor om alle informatie met betrekking tot onze Sites, waaronder persoonsgegevens, vrij te geven en over te dragen aan een volgende eigenaar, mede-eigenaar of exploitant van een of meer van de Sites of in verband met een fusie, consolidatie of herstructurering van het bedrijf, de verkoop van vrijwel al onze aandelen en/of activa, of andere bedrijfswijzigingen, waaronder, zonder beperking, tijdens een due diligence-proces.

KOPPELEN NAAR SOCIALEMEDIA-ACCOUNTS

Als u uw socialemedia-account koppelt aan uw Halo® of andere mobiele Life Fitness-applicaties of -accounts, deelt u automatisch bepaalde persoonlijke informatie van uw socialemedia-account met ons, bijvoorbeeld uw naam, e-mailadres, foto, lijst met contacten op sociale media, de geuite meningen (bijv. 'Vind ik leuk') die u hebt verstrekt op onze socialemediapagina's en alle andere informatie die mogelijk toegankelijk is voor ons wanneer u uw socialemedia-account koppelt, in overeenstemming met de voorkeuren en instellingen op uw socialemedia-account, de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van het platform, en dit Privacybeleid.

Raadpleeg de privacy-instellingen in uw socialenetwerkaccount voor informatie over welke informatie met ons (en andere verbonden applicaties) wordt gedeeld en om te beheren hoe uw informatie wordt gedeeld via uw account, waaronder informatie over uw activiteiten met behulp van onze Sites. Wanneer u uw socialemedia-account van Life Fitness wilt loskoppelen, moet u de instellingen van dat socialemedia-account en de leverancier ervan raadplagen. 

LINKS NAAR ANDERE WEBSITES EN INHOUD

Voor uw gemak en informatie kunnen onze Sites links bieden naar andere websites. Deze websites kunnen onafhankelijk van onze Sites werken. Gekoppelde websites kunnen hun eigen privacyverklaringen en -beleid hebben. We raden u aan deze te raadplegen als u gekoppelde websites bezoekt. Life Fitness is niet verantwoordelijk voor de inhoud, het gebruik van de websites of de privacypraktijken van deze websites.

Als u persoonlijke informatie naar Life Fitness stuurt via een website, berichtendienst (zoals WhatsApp Messenger) of andere applicaties die niet geassocieerd zijn met Life Fitness, heeft Life Fitness geen controle over deze applicaties van derden.

Dit Privacybeleid heeft geen invloed op het verzamelen van uw persoonlijke informatie door derden. Raadpleeg het privacybeleid van deze derden om vast te stellen hoe zij persoonlijke informatie verzamelen en gebruiken of hoe zij omgaan met de persoonlijke informatie die u plaatst of aan hen overdraagt.

ADVERTENTIES VAN DERDEN

Derden, waaronder adverteerders en analysebedrijven, zullen in de loop van de tijd op verschillende websites informatie, mogelijk met inbegrip van persoonlijke informatie, verzamelen over uw activiteiten. Deze derden voorzien Life Fitness van gegevensverzameling, rapportage, meting van reacties op advertenties, analytische informatie en assistentie bij het online leveren van relevante marketingberichten en advertenties.

U kunt bepalen hoe cookies en andere internet- en mobiele applicatietechnologieën worden gebruikt om gegevens over uw gebruik van de Sites te volgen en te registreren (inclusief locatiegebaseerde informatie) en om u op interesse gebaseerde advertenties te leveren op onze Sites en websites van derden. Do Not Track (DNT) is een optionele browserinstelling die door sommige adverteerders en andere derden wordt gebruikt.  Onze Sites reageren niet op DNT-signalen.

Veel adverterende derden en sommige webbrowsers en mobiele apparaten bieden u de mogelijkheid advertenties van derden te weren. Informatie over en hulpmiddelen om u af te melden voor op interesses gebaseerde advertenties zijn beschikbaar via de Digital Advertising Alliance op http://www.aboutads.info/choices/. U kunt zich ook afmelden voor het volgen en ontvangen van gerichte advertenties op uw mobiele apparaat door sommige mobiele advertentiebedrijven en andere vergelijkbare entiteiten door de App Choices-app te downloaden via: www.aboutads.info/appchoices. Houd er rekening mee dat als u zich afmeldt via deze mechanismen, dit niet betekent dat u geen advertenties meer ontvangt. U blijft algemene advertenties ontvangen wanneer u de Sites of andere webpagina’s bezoekt.

E-MAIL EN BERICHTEN

We gebruiken e-mail en, met uw toestemming, sms-pushmeldingen, om uw account te beheren en u te waarschuwen voor nieuwe functies en aanbiedingen.

U kunt er te allen tijde voor kiezen om geen promotionele berichten van ons te ontvangen door gebruik te maken van de functie "afmelden" in onze e-mailmarketingberichten of door u af te melden voor specifieke mailinglijsten en diensten door contact met ons op te nemen. Zie. “Hoe contact met ons op te nemen”

Als u zich afmeldt voor het ontvangen van deze e-mails, ontvangt u nog steeds servicemeldingen, meldingen over technische problemen en administratieve berichten die niet promotioneel van aard zijn.

HOE WIJ PERSOONLIJKE INFORMATIE BESCHERMEN

We hanteren redelijke veiligheidsprocedures en -praktijken die passen bij de aard van de persoonlijke informatie die we verzamelen als bescherming tegen verlies, misbruik of onbevoegde toegang, vrijgave, wijziging of vernietiging van de informatie die u verstrekt wanneer u de Sites bezoekt of gebruikt. Ondanks onze inspanningen om uw persoonlijke informatie te beschermen, kunnen we niet garanderen dat deze volledig beveiligd is tegen onbevoegde toegang, vrijgave, gebruik of wijziging.  In het bijzonder is er altijd een risico dat inherent is aan het elektronisch verzenden en opslaan van informatie. Om de veiligheid van uw gebruikersnaam en wachtwoord te beschermen, raden we u aan een complex wachtwoord te gebruiken dat verschilt van wachtwoorden die u voor andere activiteiten gebruikt, al uw wachtwoorden op een veilige plaats te bewaren en uw wachtwoorden niet met anderen te delen. Vergeet niet uit te loggen na afloop van uw sessie, zodat andere mensen geen toegang kunnen krijgen tot uw accountgegevens.

INFORMATIE OVER MINDERJARIGEN

De Sites zijn niet bedoeld voor toegang en gebruik door personen onder de 18 jaar.  We verzamelen niet opzettelijk persoonlijke informatie van personen waarvan we redenen hebben om aan te nemen dat ze jonger zijn dan 18 jaar. Als u zich bewust wordt van het feit dat we persoonlijke informatie hebben verzameld van personen jonger dan 18 jaar, neem dan contact met ons op zoals hieronder uitgelegd onder "Hoe contact met ons op te nemen".

UW RECHTEN - TOEGANG EN CORRECTIE

U hebt het recht om toegang te vragen tot de persoonlijke informatie die we over u hebben verzameld om deze te bekijken, te wijzigen of om te vragen dat uw persoonlijke informatie wordt gewist. U hebt ook het recht om een kopie op te vragen van de persoonlijke informatie die we over u hebben verzameld. In bepaalde situaties kunt u ook vragen dat we de verwerking van uw persoonlijke informatie beperken of stopzetten.

Wilt u een verzoek indienen om toegang te krijgen tot de persoonlijke gegevens die wij over u hebben verzameld om deze na te lezen of te corrigeren, neem dan contact met ons op door hier te klikken, ons een e-mail te sturen naar privacy@lifefitness.com of via een van de methoden die hieronder worden beschreven in de paragraaf "Hoe contact met ons op te nemen".

Om u te helpen uw privacy en veiligheid te beschermen, nemen we redelijke stappen om uw identiteit te verifiëren, zoals het opvragen van een wachtwoord of gebruikers-ID, voor wij toegang tot uw gegevens verlenen.

U krijgt bericht over de genomen maatregelen betreffende uw persoonlijke informatie in reactie op een verzoek tot wijziging, verwijdering of beperking op de verwerking van uw persoonlijke informatie.

Wanneer de gegevensverwerking gebaseerd is op uw toestemming, hebt u het recht om uw toestemming te allen tijde in te trekken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van toestemming vóór die intrekking. U heeft ook recht op gegevensoverdraagbaarheid wanneer de gegevensverwerking is gebaseerd op een contract tussen u en Life Fitness en de gegevens automatisch zijn verwerkt. U kunt deze rechten uitoefenen door een schriftelijk verzoek in te dienen via privacy@lifefitness.com. Life Fitness zal binnen een maand op uw verzoek reageren.

U hebt het recht een klacht in te dienen bij de bevoegde regelgevende instantie op het gebied van privacy- en gegevensbescherming in uw rechtsgebied.

BEWAREN VAN PERSOONLIJKE INFORMATIE

Life Fitness bewaart alle persoonlijke informatie voor de duur van de relevante zakelijke relatie in overeenstemming met zijn beleid en schema's voor informatiebeheer of, indien vereist, in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving. Bij het verwijderen van persoonlijke informatie op basis van een verzoek van de betrokkene, zal Life Fitness redelijke pogingen doen om ervoor te zorgen dat alle gegevens in hun geheel verwijderd worden. Voor verzoeken om toegang, correcties of verwijdering, verwijzen wij u naar de paragraaf "Uw rechten - Toegang en correctie" van dit Privacybeleid.

Life Fitness houdt documentatie bij, waaronder een register van gegevensverwerkingsactiviteiten, om aan te tonen dat de verplichtingen worden nageleefd en om audits, waaronder inspecties, te laten uitvoeren door Life Fitness of een andere auditor, en om deel te nemen aan dergelijke audits.

PERSOONLIJKE INFORMATIE DIE NAAR DE VERENIGDE STATEN WORDT DOORGEGEVEN

De Sites waarop dit Privacybeleid betrekking heeft zijn onderworpen aan de wetten van de Verenigde Staten, tenzij anders voorzien. Door de Sites te gebruiken of ons uw persoonsgegevens te verstrekken, stuurt u uw persoonsgegevens naar ons in de Verenigde Staten. Daarnaast sturen wij de persoonsgegevens die we op de Sites verzamelen regelmatig naar andere landen waar wij zakelijke belangen hebben, ook al hebben die landen mogelijk niet dezelfde wetten voor gegevensbescherming als het land waar u woont. Wanneer wij uw informatie naar andere landen sturen, zullen wij die informatie beschermen zoals beschreven in dit Privacybeleid, ook al heeft een bepaald land wellicht niet dezelfde wetten voor privacy en gegevensbescherming als het land waar u woont.  We kunnen gebruikmaken van subverwerkers, waaronder onze gelieerde ondernemingen en externe bedrijven, om de Diensten te leveren, te beveiligen of te verbeteren, en dergelijke subverwerkers kunnen toegang hebben tot persoonsgegevens.  

Door uw persoonsgegevens aan ons te verstrekken of door onze mobiele applicaties te gebruiken om uw trainingsprestaties bij te houden, erkent u en gaat u akkoord met onze verzameling, doorgifte en verwerking van uw persoonlijke informatie in de Verenigde Staten in overeenstemming met dit Privacybeleid. Als u niet wilt dat uw persoonsgegevens worden verwerkt in de Verenigde Staten of in andere landen die niet voldoen aan de adequate beschermingsnormen zoals bepaald door de rechtbank en autoriteiten van de EU, dient u geen gebruik te maken van onze online diensten of ons op andere manieren persoonsgegevens te verstrekken.

NALEVING VAN HET PRIVACYSCHILD

Life Fitness vertrouwt op verschillende mechanismen als rechtsgrondslag voor de doorgifte van persoonsgegevens van de EER naar de VS. Life Fitness, evenals zijn Amerikaanse gelieerde partijen, divisies en dochterondernemingen die hieronder verder worden geïdentificeerd, zijn gecertificeerd volgens het kader voor de bescherming van privacy tussen de EU en de VS (EU-VS-privacyschild) en tussen Zwitserland en de VS (Zwitserland-VS-privacyschild), zoals uiteengezet door het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken met betrekking tot het verzamelen, gebruiken en het bewaren van persoonlijke informatie die is doorgegeven van de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland naar de Verenigde Staten. Als er een conflict bestaat tussen de voorwaarden in dit Privacybeleid en de principes van het privacyschild, zijn de principes van het privacyschild van toepassing. Ga voor meer informatie over het privacyschild-programma en onze verklaring naar https://www.privacyshield.gov/.

De Amerikaanse entiteiten van Life Fitness, die voor alle persoonsgegevens voldoen aan de principes van het privacyschild, zijn onder meer: Lumos Holdings US Acquisition Co.; Life Fitness, LLC; Life Fitness Sales, Inc.; Cybex International, Inc.; Cybex Capital Corporation en Life Fitness International Sales, Inc.

De Amerikaanse entiteiten van Life Fitness, die voor persoonsgegevens voldoen aan de principes van het privacyschild met betrekking tot personeelszaken, zijn onder meer: Lumos Holdings US Acquisition Co.; Life Fitness, LLC; Life Fitness Sales, Inc.; Cybex International, Inc.; Cybex Capital Corporation en Life Fitness International Sales, Inc.

In bepaalde omstandigheden kunnen personen die persoonlijke gegevens aan Life Fitness hebben verstrekt een beroep doen op bindende arbitrage wanneer andere methoden voor geschillenbeslechting zijn uitgeput, zoals beschreven in Bijlage 1 van het privacyschild.

Life Fitness verbindt zich ertoe om samen te werken met, en onopgeloste klachten over het privacyschild door te verwijzen naar de gegevensbeschermingsautoriteiten van de EU en de Zwitserse federale commissaris voor gegevensbescherming en informatie (FDPIC), en om te voldoen aan het advies van dergelijke autoriteiten met betrekking tot persoonsgegevens die zijn doorgegeven vanuit de EU en Zwitserland. Als u geen tijdige bevestiging van uw klacht van Life Fitness ontvangt, of als Life Fitness uw klacht niet naar uw tevredenheid heeft behandeld, neem dan contact op met of ga naar de Europese gegevensbeschermingsautoriteit of de Zwitserse federale commissaris voor gegevensbescherming en informatie voor meer informatie of om een klacht in te dienen.

HOE CONTACT MET ONS OP TE NEMEN

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben over dit Privacybeleid, neem dan contact op met:

Life Fitness
Ter attentie van: Law Department
10601 Belmont Ave, Franklin Park, IL 60131
Telefoon: 1-800-735-3867
E-mail: privacy@lifefitness.com

Als u een burger van de Europese Unie bent, kunt u ook contact opnemen met de functionaris voor gegevensbescherming:


DataCo GmbH

Dachauer Str. 65

80335 München

Telefoon: +49 89 7400 45840

E-mail: datenschutz@dataguard.de

Als u een verzoek wilt indienen om de persoonlijke informatie die we over u hebben verzameld in te zien, te beoordelen of te corrigeren, uw voorkeuren bij te werken, uw informatie van onze mailinglijsten te laten verwijderen of als u niet langer marketinge-mails wilt ontvangen als gevolg van verzamelde informatie, kunt u dit doen door:

  • de instellingen te wijzigen in een door u op de Sites aangemaakte account;
  • u uit te schrijven via de links in de e-mails die u van ons hebt ontvangen; of
  • online een verzoekformulier in te vullen door hier te klikken of door contact met ons op te nemen via privacy@lifefitness.com.

Kennisgevingen en rechten voor consumenten in Californië

Als u een inwoner bent van Californië, bieden de wetten van Californië u bepaalde rechten met betrekking tot uw persoonlijke informatie.  Inwoners van Californië moeten de Kennisgevingen en rechten voor consumenten in Californië bekijken die een aanvulling vormen op en deel uitmaken van dit Privacybeleid.  De Kennisgeving is beschikbaar op https://www.lifefitness.com/en-us/legal/notice-of-rights-for-california-residents.